tag:blogger.com,1999:blog-2486714620683730189.post2340034893957550436..comments2023-06-09T14:47:45.580+02:00Comments on kubek w kubek: Polski burakKubek w kubekhttp://www.blogger.com/profile/01496105268926691004noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2486714620683730189.post-71246278045621496242013-05-25T23:46:12.795+02:002013-05-25T23:46:12.795+02:00Kuchenny bałagan, dziękujemy. Polecamy:)
Ośrodki K...Kuchenny bałagan, dziękujemy. Polecamy:)<br />Ośrodki Kaszuby, (chcemy na Kaszuby, kiedy będą wakacje!)również dziękujemy!<br />Anonimowy, ja użyłam ciasta francuskiego chyba dlatego, że akurat miałam w domu. Ale - racja - najlepszy jest burak pieczony sam w sobie. Na kanapce, z serem feta, w sałatce z halloumi, z cukinią, z bakłażanem, z marchewką. Ale ciasta ryżowego bym się bała, bo takie białe i delikatne, burak je zafarbuje i będzie brzydko, albo nawet pęknie. Ale nie wiem, nie jestem zbyt doświadczona w obcowaniu z tym ciastem, więc proszę się zbytnio nie sugerować.<br />Pozdrawiam!A.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2486714620683730189.post-78973074808088558872013-05-25T22:59:08.735+02:002013-05-25T22:59:08.735+02:00NO nie.. wymiękam..
zaraz idę do piwnicy i se zro...NO nie.. wymiękam.. <br />zaraz idę do piwnicy i se zrobię to buraczane cudo!!<br />Tylko po cholerę to ciasto francowate(czytaj: francuskie?<br />Postanawiam tak: albo w cieście ryżowym, takim cieniutkim, elastycznym se zrobię, bo mi jeszcze smak buraka ta franuszczyzna przykryje, albo nawet i bez nijakiego ciasta tylko: podpiekę, wymieszam i wciągnę, ot, co!!! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2486714620683730189.post-36909383091284677982013-04-20T19:45:20.943+02:002013-04-20T19:45:20.943+02:00Fajny, ciekawy przepis. gratulacje.Fajny, ciekawy przepis. gratulacje.ośrodki Kaszubyhttp://osrodkikaszuby.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2486714620683730189.post-17292108985890680592013-04-12T08:20:09.463+02:002013-04-12T08:20:09.463+02:00Bardzo fajny i nieoklepany sposób na buraka i do t...Bardzo fajny i nieoklepany sposób na buraka i do tego bardzo ładnie wygląda :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12856504593881076815noreply@blogger.com